Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Egypte

Egypte: het land van de farao’s, de wereldberoemde piramides en een van de oudste en meest fascinerende geschiedenissen ter wereld. Dit land staat vooral bekend om deze indrukwekkende piramides, maar Egypte heeft nog zoveel meer te bieden. Van de Sahara woestijn, de Nijl en de Rode Zee tot tombes, tempels en mummies… Staat Egypte niet op iedereen zijn bucketlist?

Reisgidsen over Egypte

Beste Reistijd

De beste tijd om Egypte te bezoeken is tussen oktober en april. In deze periode zijn de temperaturen zachter, maar je kan er nog steeds bijna zeker van zijn dat de zon veel zal schijnen. De temperaturen zijn ideaal om dingen te gaan doen en te bezichtigen. ‘s Avonds kan het wel wat afkoelen, dus neem zeker een trui mee.

December en januari zijn hoogseizoen. Het kan tijdens deze maanden dan ook extreem druk zijn bij de toeristische attracties en de prijzen van accommodaties kunnen een stuk hoger liggen.

Als je de drukte wil vermijden, raden we je aan om in het tussenseizoen te reizen van maart tot mei en september tot begin oktober. Hou er wel rekening mee dat het tijdens deze maanden wel heel warm kan zijn, zeker in mei en september.

De zomermaanden juli en augustus zijn het laagseizoen omdat de temperaturen dan kunnen oplopen tot 42°C.

Praktische info

De officiële taal in Egypte is Arabisch. Omdat Egypte zo’n 70 jaar geleden een Britse kolonie was, wordt er ook veel Engels gesproken door de hoger opgeleide inwoners, vooral in toeristische gebieden.

De officiële munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP) en je kan meestal met creditcard betalen in de grotere restaurants en hotels, maar niet overal. Het is daarom altijd handig om genoeg cah geld bij je te hebben, ook om fooi te geven. Op veel plaatsen nemen ze ook euro’s aan. Je vindt in de meeste toeristische gebieden geldautomaten waar je geld kan afhalen.

Omdat Egypte een Afrikaans land is, tellen Europese roamingkosten hier niet. We raden je daarom aan om ter plaatse (bijvoorbeeld op de luchthaven) een lokale simkaart te kopen. Dit zal je een pak goedkoper uitkomen dan je eigen mobiele data te gebruiken. 

In Egypte hebben ze twee stekkertypen, nl. type C en F. Het standaard voltage is 220V en de frequentie is 50Hz.

Egypte is over het algemeen een veilig land om naartoe te reizen. De criminaliteit is laag, maar je moet wel oppassen voor zakkenrollers en oplichters. Binnen de toeristische gebieden is er een verhoogde beveiliging maar daarbuiten moet je altijd op je hoede zijn, vooral als je alleen reist. Voor hun eigen comfort wordt vrouwen afgeraden om alleen over straat te lopen of te reizen, want het komt vaak voor dat er wordt nagestaard of nageroepen. 

De tijdzone in Egypte is het hele jaar door GMT+2

Hier vind je de goedkoopste vluchten naar Egypte

Hoofdstad

Caïro

Inwonersaantal

± 108.000.000

Munteenheid

Egyptische Pond (EGP)

Officiële taal

Arabisch

Links- of rechtsrijdend

Rechts

landcode

+20

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

GMT+2

Het weer

Caïro
licht bewolkt
78%
2.6km/h
40%
25°C
25°
25°
24°
vr
24°
Zat
24°
Zon
25°
Mon
25°
Tue

Reistips

In Egypte is het gebruikelijk om fooi (ook wel Baksheesh genoemd) te geven aan iedereen die iets voor jou gedaan heeft, ongeacht of deze persoon zijn werk goed heeft gedaan of niet. Normaal ligt de fooi rond de 5 tot 10 EGP of 10% van de rekening.

Jammer genoeg wordt hier ook wel eens misbruik van gemaakt en proberen ze op elk mogelijk moment iets voor je te doen, terwijl je dit even goed zelf had kunnen doen. Je moet daarom soms op je strepen staan als je iets liever zelf wil doen en geen fooi wil geven.

In Egypte is het ook gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs van een product. Door af te bieden kost een product je vaak minder dan wat ze er oorspronkelijk voor vroegen.

Drink geen kraantjeswater. Drink alleen water uit flessen om te voorkomen dat je ziek wordt.

De kledingvoorschriften in Egypte, vooral voor vrouwen, zijn eerder conservatief tov onze westerse normen. Vrouwen zouden altijd alles vanaf de schouders tot onder de knieën moeten bedekken, dus geen korte broeken, crop tops, mouwloze tops (vooral in Caïro) of andere te onthullende kleding. Mannen kunnen gewoon normale broeken en T-shirts dragen. 

Er wordt vaak geprofiteerd van toeristen. De kans bestaat dat je wordt opgelicht doordat je een extreem hoge prijs moet betalen. Een andere veel voorkomende oplichtpraktijk is dat mensen zich voordoen als touroperator of taxi terwijl ze dat niet zijn. We raden je daarom aan om verschillende organisaties te vergelijken of op voorhand je tours te boeken. Zo vind je heel veel leuke en betrouwbare tours op Getyourguide.com.