Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

De 6 mooiste plekken in Jordanië

Jordanië, genesteld in het hart van het Midden-Oosten, is een land vol indrukwekkende landschappen en interessante locaties. De bekendste bezienswaardigheid is het fascinerende Petra, maar het hele land is vol adembenemende natuurlijke landschappen. In deze blogpost hebben we de 6 mooiste plekken in Jordanië op een rij gezet die je zeker moet bezoeken tijdens je reis door dit boeiende land.

Overzicht

Wadi Ghuweir

Als je houdt van wandelen door een uniek landschap, dan is Wadi Ghuweir een must in Jordanië. Het is een echt verborgen pareltje, in het hart van de adembenemende landschappen van Jordanië. In deze prachtige canyon wandel je tussen twee torenhoge kliffen vol met prachtige rotsformaties, hangende tuinen en palmbomen. Onderweg kom je verschillende kleine watervalletjes en natuurlijke rotsformaties tegen, terwijl je kan genieten van een sereen gevoel van rust. Achter elke hoek word je keer op keer weggeblazen door de schoonheid van deze unieke plek.

De totale lengte van de canyon is 14 km, maar wij deden alleen de eerste 7 km vanaf het begin van de wandeling, omdat dit naar verluidt het mooiste deel van de canyon is. Je kan dan gewoon omdraaien en teruglopen naar je auto. Zelfs als je langs dezelfde route terugloopt, ziet het er op de terugweg heel anders uit.

Praktisch

Hoe raak je er

Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats langs de weg
(Google Maps coördinaten: 30.596938, 35.566431).
Vanaf hier loop je naar de rivier, waar de wandeling begint. De canyon bevindt zich stroomafwaarts, dus je moet gewoon het water volgen.

Andere informatie

Draag goede wandelschoenen en neem voldoende water en snacks mee. Je voeten worden sowieso nat! Voor deze wandeling heb je een zekere conditie nodig omdat je met je handen en voeten over de rotsen moet klimmen.

Amman

Een bezoek aan Jordanië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de bruisende hoofdstad. Het is een stad met een interessante cultuur en fascinerende geschiedenis. Je kan er tal van sites bezoeken, waar je meer te weten kan komen over de cultuur en de geschiedenis van Jordanië en Amman. Naar onze mening zijn de Citadel van Amman, het Romeinse theater en de Koning Abdullah I Moskee een paar plekken die je beslist moet bezoeken. ‘s Avonds moet je zeker een wandeling maken door Rainbow Street, een kleurrijke straat vol restaurants en bars waar je veel andere toeristen kan ontmoeten.

Petra

Petra, ook wel de “Roze stad” genoemd, is waarschijnlijk de beroemdste plaats van Jordanië. Het is een van de meest bijzondere archeologische vindplaatsen ter wereld. Dit UNESCO Werelderfgoed is uitgehouwen in zandstenen kliffen en is een fascinerende combinatie van natuurlijke schoonheid en menselijk vakmanschap. Aan het einde van de Siq, het canyonpad dat je naar de stad brengt, zie je plots de indrukwekkende Schatkamer opdoemen tussen de hoge kliffen. We kregen letterlijk kippenvel toen we de eerste glimp van de Schatkamer zagen. Achter de schatkkamer vind je een hele stad met adembenemende tombes, tempels en amfitheaters die in de roze rotsen zijn uitgehouwen. Een bezoek aan Petra voelt letterlijk als een stap terug in de tijd. 

Wadi Rum

De Wadi Rum woestijn is de perfecte plek voor wanneer je op zoek bent naar avontuur en een unieke woestijnervaring. Het is een gigantische zandvlakte in het zuiden van Jordanië, ook wel bekend als de Vallei van de Maan. Het is een plek met een indrukwekkend landschap, dramatische zandstenen bergen en mooi in zijn eenvoud. Als iemand ons vraagt wat je zeker moet doen in Jordanië, zeggen we zonder twijfel een Wadi Rum jeepsafari. Spring achterin een safarijeep en laat de wind door je haren waaien terwijl je over de prachtige zandduinen en tussen de indrukwekkende rotsformaties van de Wadi Rum scheurt. Als je de kans hebt, moet je ook minstens één nacht in de woestijn verblijven. De zonsondergangen en zonsopgangen hier zijn van de mooiste die we ooit hebben gezien.

Jerash

De archeologische site van Jerash is de perfecte weergave van de glorie van het Romeinse Rijk in het hart van Jordanië. Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld en… het is overduidelijk waarom. Je kan duidelijk de overblijfselen zien van de geplaveide straten, omringd door zuilen, tempels, grote theaters, pleinen, baden, fonteinen en stadsmuren. We zijn er zeker van dat je versteld zal staan als je ziet hoe goed alles hier bewaard is gebleven. Je kan je echt voorstellen hoe het er hier vroeger moet hebben uitgezien!

Dode Zee

De Dode Zee is een super fascinerende plek in Jordanië. Wist je dat het eigenlijk een meer is en geen zee? Het ligt 420 meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagste punt op aarde. Door verdamping zakt het water elk jaar een meter en wordt het nog zouter. Ter referentie: de Dode Zee heeft een zoutgehalte van 34%, de oceanen hebben een gemiddelde van 3,5%.
Vanwege deze zoutheid is het niet mogelijk om in de Dode Zee te zwemmen, maar je kan er wel in drijven. Als je het ons vraagt: een ervaring die je zeker een keer in je leven moet meemaken. In sommige gebieden kan je gratis het water in. Of je kan naar een van de luxe resorts gaan, waar je gebruik kan maken van de faciliteiten.

Tips

Het is belangrijk om het zout direct na het drijven van je lichaam af te spoelen met schoon water.

Blijf niet langer dan 15 minuten in het water, want de hoge zoutconcentratie kan uitdroging en huidirritatie veroorzaken.

Houd je hoofd altijd boven water en probeer je haar droog te houden

Ga het water niet in met een wond, want dat gaat extreem pijnlijk zijn.

Win-win voor iedereen!

Wist je dat, als je iets koopt of boekt via onze links, wij een kleine commissie ontvangen? Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde en hebt dus geen extra kosten! Een win-win voor iedereen dus. Zo kunnen wij deze blog blijven aanvullen met nog meer leuke reisinspiratie en tips voor jouw volgend avontuur. Van harte bedankt!

Blob Titel

Bedankt voor je bezoek aan onze blog

We hopen dat je onze gratis reisgidsen en tips nuttig vindt.
Als je wil, kan je ons virtueel steunen door
een koffietje voor ons te kopen. Elke bijdrage, hoe klein ook,
wordt enorm gewaardeerd en zal ons helpen om onze passie met jou
te blijven delen en onze blog te laten groeien.

Deze blogpost ging over:

Laatste berichten

Norway - Ryten Hike
Ryten hike in Lofoten, Noorwegen
Norway - Offersoykammen
Offersøykammen wandeling in Lofoten
norway-Mannen
Hike naar Mannen in Lofoten, Noorwegen
South Africa - Knysna Elephant Park
5 Bucketlist Activiteiten in Zuid-Afrika

Populairste berichten

Austria - Schlegeisspeicher
Perfecte 2-weekse Reisroute door Duitsland, Oostenrijk & Dolomieten
Italy - Seiser Alm
Ontdek het Unieke Seiser Alm: Volledige gids
Norway - Besseggen Hike - Jotunheimen Park
Hike over de Besseggen Bergkam

Vind je vluchten

Boek uw hotel

Koop een koffie voor ons!

We hopen dat je onze gratis reisgidsen en tips nuttig vindt.
Het zou geweldig zijn als je ons steunt door een ‘koffie te kopen’ voor ons, zodat we deze blog in leven kunnen houden.