Het is niet heel raar als je nog nooit van de Faeröer eilanden hebt gehoord. Maar als je op zoek bent naar een bestemming met een van de meest unieke landschappen die je ooit hebt gezien, dan moet je de Faeröer zeker toevoegen aan je bucketlist. De eilanden winnen sterk aan populariteit als reisbestemming en wij hebben met eigen ogen gezien waarom.
We willen andere mensen inspireren om ook de schoonheid van deze plek te zien.
Om jou te helpen een reis naar deze unieke bestemming te plannen, hebben wij onze 8-daagse route over deze eilanden hier uitgeschreven.
Met deze route willen we onze eigen ervaring delen en jou langs de mooiste en meest indrukwekkend plekken op de Faeröer leiden.
Overzicht
Algemene Info
De Faeröer eilanden: Waar en wat?
De Faeröer eilanden is een groep van 18 eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en maakt deel uit van het Koninkrijk Denemarken. Faeröer betekent bijna letterlijk schapeneilanden, wat niet verwonderlijk is aangezien er meer schapen dan mensen op de eilanden wonen. Naast de schapen hebben de eilanden ook enkele van de meest unieke landschappen die je ooit hebt gezien, met verticale steile hellingen en kliffen die recht uit de Atlantische Oceaan oprijzen.
Beste Reistijd
Wij zijn eind augustus op deze 8-daagse reis naar de Faeröer geweest. Je kan deze route afleggen tijdens de zomermaanden van juni tot augustus. In deze periode heb je de meeste kans op mooi weer, maar op de Faeröer Eilanden is dit nooit gegarandeerd. Als je van plan bent om tijdens de wintermaanden te gaan, blijven de temperaturen vrij mild, maar kan het erg nat zijn. Ook worden de dagen korter, waardoor je minder tijd hebt om op verkenning te gaan en zullen veel campings gesloten zijn.
Als je heel graag papegaaiduikers wil zien, moet je ergens tussen april en augustus gaan tijdens het broedseizoen. De rest van het jaar keren deze prachtige vogels terug naar de zee.
Hou er ook rekening mee dat het weer op de Faeröer van plaats tot plaats erg kan verschillen. Op de ene plek kan het extreem mistig zijn, terwijl op een andere plek de zon schijnt. Je kan er makkelijk vier seizoenen op één dag meemaken.
Rijden op de Faeröer Eilanden
De eilanden zijn verbonden met een goede infrastructuur van wegen, tunnels en bruggen.
Deze zijn allemaal goed onderhouden en het is erg rustig op de wegen. Alle grote hoofdbanen zijn geasfalteerd. Echter sommige kleinere wegen, vooral in de kleinere dorpen, zijn nog steeds onverharde wegen.
Hou er rekening mee dat sommige wegen en tunnels erg smal kunnen zijn en zorg ervoor dat je je snelheid hier aan aanpast. Sommige dorpen met smalle wegen laten geen grote voertuigen zoals campers toe. De heel smalle wegen hebben verbrede delen, waar je kan stoppen om een ander voertuig te laten passeren. Het is wel niet de bedoeling dat je deze verbredingen gaat gebruiken als parkeerplaats, of om even te stoppen om een foto te nemen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
op Faeröer rijden ze rechts en is het verplicht om altijd met je lichten aan te rijden, ook overdag. De maximumsnelheid op de hoofdwegen is 80 km/u en in dorpen 50 km/u. Off-road rijden op de Faeröer is bij wet verboden. Afgezien van wat scherpere bochten zo nu en dan, is het op de Faeröer Eilanden nog best makkelijk rijden, mits je je goed aanpast aan de omstandigheden (grind, smalle wegen…). En pas op voor de schapen, die zijn niet bang om plotseling over te steken of midden op de weg stil te staan.
– Tunnel Tol
Er zijn drie onderzeese tunnels waarvoor je tol moet betalen:
- Eysturoyartunnilin tussen Streymoy en Eysturoy
(Enkele rit: Je betaalt elke keer dat je door de tunnel rijdt)
– Stremoy naar Eysturoy: 175DKK voor een auto (<6m)
– Strendur naar Runavik: 125 DKK voor een auto - Vágatunnilin tussen Streymoy en Vágur: 100DKK voor een auto
(Retour: Je betaalt enkel wanneer je vanaf Vágur rijdt, de retour zit er al bij in) - Nordoyatunnilin tussen Eysturoy en Borðoy: 100DKK voor een auto
(Retour: Je betaalt enkel vanaf Klaksvik; De retour zit er al bij in)
Je hoeft niet te stoppen bij de tunnels om te betalen: er wordt steeds een foto van je nummerplaat geregistreerd. Veel autoverhuurbedrijven bieden de mogelijkheid aan om deze tol vooraf te betalen of brengen achteraf de kosten in rekening. Check dit zeker even bij je verhuurbedrijf. Als je met je eigen voertuig gaat, kan je per rit betalen (online, ervoor of erna, uiterlijk 6 dagen nadat je door de tunnel bent gereden) of je kan je registreren voor automatische betaling. Alle gedetailleerde informatie vind je op www.tunnil.fo.
– Ferries
Om sommige eilanden te bereiken (zoals Kalsoy, Suduroy en Mykines) moet je een (auto-)veerboot nemen. De veerboot naar Kalsoy betaal je bij het oprijden op de veerboot. Voor Suduroy en Mykines moet je online een reservering maken en betalen. Meer gedetailleerde informatie over elk van deze veerboten afzonderlijk vind je verder in deze blogpost wanneer je er een in de reisroute moet nemen.
Opmerking!
Als je deze exacte route volgt, heb je normaal gesproken maximaal één retour door elke tunnel. Afhankelijk van hoe je rijdt, kan je de Eysturoyartunnilin overslaan. In deze tunnel vind je echter de eerste onderzeese verkeersrotonde ter wereld, dus het is misschien wel de moeite waard om een keer langs te rijden, als je dit graag wil zien.
Een auto huren op de Faeröer
Er zijn veel bedrijven waar je verschillende soorten voertuigen kan huren: van gewone auto’s en minibusjes tot grotere campers en 4×4 met of zonder daktent.
Hou er rekening mee dat sommige wegen vrij smal zijn en ook voor de veerboten is het soms makkelijker om een kleiner voertuig te hebben. In sommige dorpen met smalle wegen (o.a. Tjørnuvík en Múli) zijn campers niet toegestaan. Maar het is zeker niet onmogelijk om met een groter voertuig, zoals een camper, rond te rijden.
Welk type voertuig het beste is, hangt er helemaal van af of je er een kampeertrip van wil maken of liever een roadtrip met gewone accommodaties en hoeveel comfort je zelf wil hebben.
Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste voertuig voor jouw trip.
Waar te verblijven op de Faeröer
Verspreid over de eilanden vind je tal van hotels, hostels, guesthouses, b&b’s en campings. Wij hebben de eilanden verkend met een 4×4 auto met daktent. We hebben alle campings waar je kan verblijven met een (dak)tent, minivan, of camper vermeld in deze reisroute.
– Kamperen
Kamperen is een fantastische manier om de Faeröer Eilanden te verkennen. Er zijn meerdere campings met voorzieningen zoals douches en toiletten, verspreid over de eilanden op verschillende mooie locaties. De meeste van deze campings hebben ook een gemeenschappelijke keuken waar je gemakkelijk je eten kan bereiden. Vaak zal je hier ook andere reizigers ontmoeten en kan je ervaringen uitwisselen.
De natuur op de Faeröer Eilanden is prachtig, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Om deze prachtige natuur te beschermen is wildkamperen niet toegestaan. Meer specifiek mag je niet overnachten in kampeerauto’s of tenten langs wegen, bij rustplaatsen, parkeerterreinen of uitkijkpunten.
We willen je daarom ook vragen om alleen op de daarvoor bestemde plekken te staan, deze plekken schoon te houden en geen afval achter te laten. Zorg er ook voor dat je goed bent voorbereid met stevig water- en winddicht kampeermateriaal, aangezien het weer op de Faeröer Eilanden heel wisselvallig kan zijn. Hou er ook rekening mee dat sommige campings alleen voor tenten zijn.
Belangrijk!
Veel campings zijn gesloten tijdens de wintermaanden! Hou hier rekening mee als je graag in de winter naar de Faeröer wil gaan.
– Hotels, hostels, b&b’s en guesthouses
Omdat wij al kamperend de eilanden hebben verkend, kunnen we geen hotels of guesthouses aanbevelen. Op de website van Visit Faroe Islands vind je alle informatie over alle soorten accommodaties zoals hotels, hostels en guesthouses.
Gsm bereik en roaming
De Faeröer Eilanden hebben een eigen nationaal telefonie netwerk, dus bijna alle eilanden hebben een uitstekende verbinding, met 3G- en 4G-netwerken. Vaak heb je zelfs in de meest afgelegen dorpen een goed signaal. Net als overal ter wereld zijn er een paar plaatsen met minder mobiele service, maar over het algemeen is het bereik wel goed.
De Faeröer-eilanden zijn GEEN onderdeel van EU-overeenkomst voor gratis roaming. Sommige landen/providers hebben roamingovereenkomsten, maar dit moet je navragen bij jouw eigen provider. Zit het niet in je databundel, dan raden we je aan een lokale simkaart (bijvoorbeeld op de luchthaven) te kopen.

Dag 1
Tórshavn
- 62° 00′ N, 06° 46′ W
Tórshavn & Tinganes
Op je eerste dag op de Faeröer Eilanden kan je de hoofdstad Tórshavn verkennen. Wij zijn meestal geen stadsmensen, maar deze stad vonden we wel heel fijn. Het is een rustige en gezellige stad.
Vooral het deel Tinganes vonden we heel leuk om rond te wandelen. Dit deel is een schiereiland in Tórshavn, waar de regering van de Faeröer is gevestigd. Het is het oudste deel van de stad en heeft veel steegjes zoals op de foto. Ook de kathedraal van Tórshavn vind je hier.
praktische Info
Camping
Camping Tórshavn:
-
- 120DKK per volwassene
- Elektriciteit: 50DKK
- Douche: 10DKK voor 4 minuten
- Je kan betalen bij de receptie tijdens de openingsuren of je kan online reserveren en betalen op https://visittorshavnshop.fo/en/camping/
Tip!
De meeste campings kan je online betalen of met de kaart tijdens de openingstijden van de receptie. Op sommige campings moet je echter de douche met munten betalen. De receptie is niet 24 uur per dag geopend en sommige campings hebben zelfs geen receptie. Daarom is het altijd handig om een paar munten bij je te hebben.
Dag 2
Suðuroy: Rituskor & Lopranseiði
- 61° 31′ N, 06° 48′ W
Rituskor
Rituskor is een kloof op het eiland Suðuroy, 289 meter boven de oceaan. Om over de kloof te raken, moet je een smal houten bruggetje tussen Rituskor en het vasteland van Suðuroy oversteken. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de Ásmundarstakkur.
Lopranseidi
Aan de westkust van Suðuroy, ten westen van Lopra ligt Lopranseidi. Het is een prachtige plek waar je kan genieten van de rust met een prachtig uitzicht op de westkust van Suðuroy. In de zomer kan je hier ontelbaar veel vogels zien vliegen. We kregen hier echte Jurrasic Park vibes.
Praktische Info
Hoe raak je op Suðuroy
Het eiland Suðuroy is het meest zuidelijke van de 18 Faeröer Eilanden. Om op Suðuroy te raken, moet je de veerboot Smyril in Tórshavn nemen. De boottoch duurt 2 uur en is op zich al een hele belevenis. Tijdens deze reis passeer je een derde van alle Faeröer Eilanden en kan je genieten van de frisse zeebries.
Het uurrooster van de Smyril ferry vind je hier.
Prijs enkele reis:
- Auto (inclusief bestuurder): 225 DKK
- Volwassene: 80DKK
Betalen doe je bij het oprijden van de boot bij een medewerker.
Vaartijd: 2 uur
Camping
Je kan dezelfde dag nog de ferry terug naar Tórshavn nemen (vergeet niet te reserveren of aan te schuiven in de rij voor de laatste boot) en op Camping Tórshavn verblijven. Of je kan overnachten op een van de campings op Suðuroy.
Tip!
We raden je aan een paar dagen van tevoren te reserveren voor de veerboot, omdat deze snel uitverkocht kan zijn. Voor de terugreis is het vaak niet mogelijk de laatste boot van de dag te boeken, omdat deze boot gereserveerd is voor vrachtvervoer. Het is vaak wel mogelijk om deze boot nog te nemen, maar dan moet je wel in de rij gaan staan en hopen dat er nog plaatsen over zijn. Dit is wat wij ook gedaan hebben.
Dag 3
Kirkjubøur, Nordradalsskard, Eiði
- 62° 18′ N, 07° 05′ W
Kirkjubøur
Kirkjubøur is het meest zuidelijke dorp van het eiland Stremoy. Dit charmante dorpje heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Faeröer. Je vindt er deze typische, traditionele, zwarte huizen met turfdaken en een oude boerderij, dat een van de oudste bewoonde houten huizen ter wereld zou zijn. Het dorpje staat ook bekend om de ruïnes van de gotische Sint-Magnuskathedraal en de Sint-Olavkerk, de oudste kerk van de Faeröer. Er zijn dus genoeg redenen om dit leuke dorp te bezoeken!
Nordradalsskard
Norðradalsskarð is een bergpas op het eiland Streymoy, die je naar de Norðradalur-vallei brengt. Het is een van de meest bochtige wegen op de Faeröer. De pas ligt zo’n 270 meter boven de zeespiegel en is in totaal 2,4 km lang.
Vanaf deze pas heb je een ongelooflijk uitzicht over de diepe vallei en het kleine eiland Koltur op de achtergrond.
Eiði
Eiði is een dorp op het eiland Eysturoy. Hier vind je de beroemde voetbalveld-camping aan de Atlantische Oceaan waar je kan overnachten. Achter het voetbalveld begint een wandeling, die je om de hoek brengt met een prachtig uitzicht op de rand van het eiland en een waterval die recht in de oceaan valt.
Praktische Info
Camping
Overnacht op een voetbalveld!
Camping Eiði:
- 240 DKK per camper
- Douche en toiletten zijn in de prijs inbegrepen
- Gemeenschappelijke keuken
- Geen receptie. Je kan betalen via een QR-code op de camping. s' Avonds komt er gewoonlijk ook een medewerker langs.
Je kan ook hier reserveren en betalen.
Dag 4
Kalsoy: Kallur Lighthouse, Mikladalur
- 62° 17′ N, 06° 48′ W
Kallur Lighthouse
Kallur Lighthouse is een vuurtoren op het eiland Kalsoy. Op dit eiland vind je een aantal indrukwekkende steile kliffen en bergtoppen. De vuurtoren in het midden van deze setting is een van de bekendste beelden van de Faeröer. Om aan de vuurtoren te raken, moet je ongeveer een uur wandelen terwijl je onderweg kan genieten van enkele adembenemende uitzichten.
Weetje!
Deze plaats was een filmlocatie voor de James Bond film: No Time to Die. Er is zelfs een grafsteen van James Bond in de buurt van de vuurtoren, op de richel naar de top erachter.
Mikladalur
We waren oorspronkelijk niet van plan om Mikladalur te bezoeken. Omdat we echter de laatste veerboot terug naar Klaksvík hadden gemist, moesten we hier wel overnachten. En we moeten toegeven dat we blij zijn dat het zo gelopen is. Het is een charmant dorpje waar je Kópakonan vindt, het standbeeld van de zeehondenvrouw. In het dorp is een publieke rustplaats met een automaat voor een hapje of een drankje, waar je gezellig binnen kan zitten. Je kan hier ook je elektrische apparaten opladen als je op de camping verblijft.
Praktische Info
Hoe geraak je op Kalsoy
Om op Kalsoy te raken, moet je de veerboot SAM nemen naar Syðradalur in de stad Klaksvík. De boot vaart meerdere keren per dag. Op maandag, woensdag en vrijdag vaart hij acht keer, de overige dagen minder vaak.
Het tijdschema vind je hier. (Let op: er is een zomer- en een winterschema!)
- Prijs: 160DKK retour voor een auto + chauffeur
- Volwassene: 40DKK.
Je moet betalen aan een medewerker bij het oprijden van de boot.
- Vaartijd: 20 minuten
We raden je aan om minstens een uur voor vertrek in Klaksvík te zijn als je met je auto naar Kalsoy wil, aangezien de veerboot een beperkte capaciteit heeft van slechts 12 voertuigen. Als je eenmaal in de rij staat, kan je je auto laten staan en een stukje van Klaksvík te voet verkennen.
Camping
Camping Mikladalur:
- 200DKK per camper
- Toilet en douche inbegrepen
- Geen keuken
- Er is een campinghuis met keuken op de camping, maar deze is niet toegankelijk voor iedereen. Je moet op voorhand het campinghuis reserveren.
- Er is geen receptie. De betaling moet online gebeuren of met een QR-code op de camping. Je kan ook hier een reservatie maken en betalen.
Opmerking!
Als je op tijd terug bent voor de laatste veerboot naar Klaksvík, kan je overnachten op de camping van de volgende stop Gjógv, of op een camping op de weg er naartoe (bijvoorbeeld Camping Fuglafjarður). Als je niet op tijd bent voor de laatste ferry, kan je overnachten op camping Mikladalur (zoals wij deden). Je kan dan de volgende ochtend met de veerboot terug, maar controleer wel even de dienstregeling van de ferry om te zien hoe laat de eerste boot terug vaart.
Dag 5
Gjógv, Hvithamar, Fossá
- 62° 19′ N, 06° 56′ W
Gjógv
Gjógv is de letterlijke vertaling van ‘rotskloof’. Het is het meest noordelijke dorp van het eiland Eysturoy, gelegen aan het einde van een diepe vallei. In dit mooie dorp vind je een 200 meter lange kloof die gebruikt werd als natuurlijke haven. Je kan hier genieten van een mooie wandeling naast het dorp met een prachtig uitzicht over de vallei en de westkant van Kalsoy, waar je de dag ervoor was.
Het wandelpad loop naast het dorp en bevindt zich op privé terrein. Je moet 50 DKK per persoon cash betalen in een brievenbus. Het geld wordt gebruikt voor onderhoud van de natuur en het pad.
Hvithamar
Op de bergkam van de berg Hvíthamar, boven het dorp Funningur, vind je dit prachtige uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Funningsfjørður, Slættaratindur en de omliggende bergen. Het beste deel? Je hoeft maar een kort stukje bergop te wandelen vanaf de Gjáarskarð-bergpas om bij het uitkijkpunt te raken en te genieten van het adembenemende uitzicht over de omgeving.
Tip!
Als je op Google Maps deze plaats ingeeft, typ dan niet Hvithamar in, maar zoek naar Gongutúrur / Hvithamar Trailhead, Funnings kommuna, Faeröer.
Fossá
Fossá is de hoogste waterval van de Faeröer. Het is een waterval met twee verdiepingen op het eiland Stremoy. Deze prachtige waterval staat bekend om zijn indrukwekkende formatie maar ook om zijn donkere basaltmuur. De waterval ligt vlak naast de weg en je kan echt heel dicht tot bij het opspattende water komen.
Interessant weetje!
Het woord Fossa is het Faeröerse woord voor waterval.
Praktische Info
Camping
Camping Vestmanna
- 100DKK per volwassene
- Douche: 20DKK voor 6 minuten
- Gemeenschappelijke keuken
- Betaling: Er komt een medewerker langs bij wie je kan betalen.
Dag 6
Vestmanna sea cliffs, Sørvágsvatn
- 62° 09′ N, 07° 09′ W
Vestmanna Sea Cliffs
De Vestmanna Sea Cliffs zijn gigantische kliffen die meer dan 600 meter recht uit de oceaan schieten. In de kliffen vind je een aantal indrukwekkende bogen en grotten, die door de eeuwen heen uitgeslepen zijn door de golven. In de zomer vind je er grote kolonies zeevogels, die dan hun thuis hebben op de kliffen. Tijdens een boottocht naar de kliffen, vaar je in de grotten en langs de indrukwekkende zeebogen en kliffen. Op de steile randen van de kliffen kan je honderden zeevogels zien zitten en schapen zien balanceren op de steile helling. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs zeehondjes in het water.
Sørvágsvatn
Sørvágsvatn is het grootste meer van de Faeröer. Het staat ook wel bekend als ‘Meer boven de oceaan’. Het is waarschijnlijk een van de beroemdste bezienswaardigheden van de Faeröer. Dit prachtige meer ligt dicht bij de rand van een klif, ongeveer 30 meter boven de zeespiegel. Vanuit het juiste perspectief creëert dit de optische illusie dat het meer boven de oceaan zweeft.
Om bij dit uitzichtpunt te komen, moet je 3 km wandelen langs een relatief makkelijk pad, dat goed staat aangegeven. Er zijn een paar delen die glad en modderig kunnen zijn, vooral op regenachtige dagen.
De wandeling kost 200 DKK per persoon. Je kan dit zowel cash als met de kaart betalen aan het begin van de wandeling, naast de parkeerplaats.
Wees altijd voorzichtig als je langs de rand van de klif wandelt, vooral als het waait!
Over de hike
Afstand
7,2 kilometer
Hoogteverschil
369 m
Aantal hoogtemeters
369m
Tijdsduur
2 tot 3 uur
Type
Heen en terug wandeling
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk - Gemiddeld - Moeilijk- Expert
Praktische Info
Camping
Camping Giljanes
- 100DKK per volwassene
- Toilet en douche inbegrepen in de prijs
- Gemeenschappelijke keuken
- Betaling: Er komt een medewerker langs bij wie je kan betalen.
Opmerking
Deze camping heeft ook een hostel waar je een kamer of stapelbed kan huren. Wij vonden dit een heel leuke camping omdat je hier veel andere reizigers en backpackers kan ontmoeten. En ze hebben een schattige huiskat met duimen, Felix!
Dag 7
Mykines
- 62° 06′ N, 07° 36′ W
Puffins and wandelen op Mykines
Mykines is het meest westelijke eiland van de Faeröer en dé plek om papegaaiduikers of de bekende ‘puffins’ van heel dichtbij te zien. Het is een van de, zo niet het mooiste en meest unieke, van alle 18 eilanden met de meest ongerepte landschappen. Op Mykines kan je kuieren door het oude dorp en wandelen in de prachtige natuur. In de zomer is het de perfecte plek om vogels te spotten, aangezien het de thuisbasis is van duizenden papegaaiduikers en vele andere zee- en landvogels.
Wandelen op Mykines mag alleen met een gids en elke reiziger die in Mykines wil wandelen, moet een wandelvergoeding betalen. Een wandeling met een gids inclusief wandelvergoeding kost 400DKK, als je deze van tevoren boekt. Je kan ook bij aankomst betalen, maar dan is de prijs 500DKK. Je kan je wandeling boeken op hiking.fo. Dit betekent dat je ook moet betalen als je de papegaaiduikers wil zien. Hou er rekening mee dat er slechts 200 bezoekers per dag op het eiland zijn toegestaan dus boek jouw bezoek goed op tijd.
Belangrijk!
Het pad naar de vuurtoren is momenteel gesloten wegens een aardverschuiving, die het wandelpad heeft versperd. De kans bestaat dat er nog meer aardverschuivingen in het gebied zullen gebeuren. Daarom is het momenteel niet veilig om naar de vuurtoren te wandelen. Alle andere wandelingen op het eiland zijn wel toegankelijk.
Praktische Info
Hoe raak je op Mykines
Mykines heeft praktisch geen wegen, dus mogen er ook geen auto's rijden op het eiland. Daarom kan je alleen te voet de veerboot nemen.
De boottocht op zich is al de moeite waard. Tijdens deze reis vaar je langs het eiland Tindhólmur, beter bekend als de slapende draak en langs de beroemde zeeklif van Drangarnir. Misschien zie je onderweg zelfs al papegaaiduikers visjes opduiken in de zee.
- Je kan de veerboot boeken op www.mykines.fo.
- Enkele rit: 60DKK per volwassene
- Vaartijd: 45 minuten
Als je op een iets spannendere manier op Mykines wil raken, kan je ook met een ribboat of zelfs per helikopter gaan (wat zeker een aanrader is, want het is eigenlijk helemaal niet zo duur in vergelijking met andere plaatsen).
Camping
Camping Giljanes
- 100DKK per volwassene
- Toilet en douche inbegrepen in de prijs
- Gemeenschappelijke keuken
- Betaling: Er komt een medewerker langs bij wie je kan betalen.
Tip!
We raden je aan om Mykines niet op je allerlaatste dag te plannen. Bij slecht weer bestaat namelijk de kans dat de boot wordt afgelast. Voor alle zekerheid zou je zelfs kunnen proberen om het aan het begin van je reis te plannen.
Day 8
Dunnesdrangar, Múlafossur
- 62° 02′ N, 07° 19′ W
Dunnesdrangar
Dunnesdrangar is een van de mooiste plekken die we op de Faeröer hebben bezocht. En het beste deel? Het is nog niet bekend onder toeristen, dus de kans is groot dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt.
Dunnesdrangar zijn twee zeekliffen die 70 meter uit de oceaan oprijzen. Ze bevinden zich aan de westkust van Vágar. Om dit geweldige landschap te bereiken, moet je vanaf het dorp Sørvágur 3 kilometer over de heide lopen. Je doet er ongeveer 1 uur over om dit prachtige uitkijkpunt te bereiken.
Het wandelpad naar Dunnesdrangar is niet aangegeven omdat het nog steeds een van de best bewaarde geheimen van de eilanden is. Dit maakt het iets moeilijker te vinden. De exacte coördinaten van het begin van de wandeling zijn 62°03’51.0″N 7°17’58.6″W. Even verderop vind je twee houten paaltjes, waar je de heide in gaat. Vanaf hier moet je richting de zee blijven wandelen (je kan de hekken of de rivier een heel eind volgen). Onderweg moet je enkele keren over een hek klimmen en over kleine riviertjes springen. Over het algemeen is het wel een gemakkelijke wandeling. Het uitzicht waarmee je wordt beloond, is echt fenomenaal.
Wees wel uiterst voorzichtig bij het wandelen langs de rand van de klif, vooral als het waait!
Múlafossur
Als je ooit eerder een foto van de Faeröer hebt gezien, was het waarschijnlijk een foto van Múlafossur. Deze waterval vind je in Gásadalur en is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid op de Faeröer. De kleine stroom van de waterval die in de gigantische oceaan valt, zorgt voor dit picture perfect landschap, dat je zeker moet hebben gezien. Het is absoluut een mooie afsluiter van deze prachtige 8-daagse reis door het unieke landschap van de Faeröer.
De Faeröer Eilanden hebben een van de mooiste en meest unieke landschappen die we ooit hebben gezien. De enige manier om de pracht van deze eilanden te ervaren, is door er zelf heen te gaan.
Hebben we je overtuigd om de Faeröer te bezoeken? Laat het ons dan zeker weten als je vragen hebt en we zullen je met veel plezier verder helpen. We hopen dat je net zo van deze route zal genieten als wij!