Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Offersøykammen wandeling in Lofoten

Aan de westkant van Vestvågøya, omgeven door het water van de Nappstraumen, ligt de Offersøykammen. Vanaf de top van deze kleine piek heb je een geweldig 360° uitzicht over de Nappstraumen en de omliggende bergen en eilanden. Het is geen super uitdagende wandeling, maar ook niet de makkelijkste. Maar geloof ons als we zeggen dat het zeker de moeite waard is. Er zijn twee startpunten voor deze wandeling, zodat je kan kiezen voor een korte en steile wandeling of een langere en minder steile. Het is de perfecte plek om te genieten van een prachtig uitzicht en een mooie zonsondergang of de magie van de middernachtzon te ervaren.

Overzicht

Over de wandeling

Afstand

Optie 1: 1,65 km (top) - 2,3 km (totaal)
Optie 2: 2 km (top) - 4 km (totaal)

Hoogteverschil

436 m

Aantal hoogtemeters

410 m

Duur

2 tot 3 uur

Type

Heen & terug pad

moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk - Matig - Moeilijk - Expert

De wandeling

Je kan kiezen tussen een korte en steile wandeling (2,3 km) of een langere en minder steile wandeling (4 km) om de Offersøykammen te beklimmen. De twee routes starten vanaf twee verschillende parkeerplaatsen, maar hebben het tweede deel gemeen, dat voor beide behoorlijk steil is.

De korte wandeling begint bij de rustplaats Skreda, waar je je auto kan parkeren. Ongeveer 600 meter naar het oosten vanaf deze parkeerplaats begint het originele pad. Je vindt de start van deze route hier. Naast het oorspronkelijke pad zijn er enkele nieuwe paden gevormd vanaf de Skreda parkeerplaats die bijna direct de heuvel op gaan in plaats van langs de E10 naar het begin van het originele pad te lopen. De verschillende paden zijn duidelijk zichtbaar en komen allemaal samen bij het tweede deel van de wandeling naar de top van de Offersøykammen.

De langere wandeling begint bij de parkeerplaats direct aan de oostkant van de Nappstraumentunnel. Als je naar Offersøykammen kijkt, begin je te wandelen aan de linkerkant van de parkeerplaats, waar het pad over de tunnel gaat. Het begin van deze langere route vind je hier. Vanaf hier volg je het pad over de tunnel bergopwaarts tot je op de top van de bergkam aankomt, waar je rechtsaf slaat. Blijf het pad over de bergkam volgen tot je bij het begin van het tweede deel komt, dat naar de top van Offersøykammen gaat.

Het tweede deel van de wandeling is vrij eenvoudig. Het is een rotsachtig, steil en soms glad pad. De weg splitst zich een paar keer, maar zolang je bergopwaarts blijft gaan, kom je uiteindelijk uit op de top, waar je kan genieten van een ongelofelijk uitzicht! Het laatste deel van het pad vlakt terug een beetje af, waardoor het meerdere keren lijkt alsof je de top kan zien en denkt dat je er bijna bent, terwijl dat niet zo is. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, de uitzichten zijn absoluut de moeite waard!

Wanneer de Offersøykammen wandelen

Het wandelseizoen voor Offersøykammen loopt van mei tot september. Het is niet aan te raden om deze berg in de winter te bewandelen wanneer het pad bedekt is met sneeuw en ijs.

We raden je af om bij slecht weer te wandelen, omdat het pad dan heel glad kan worden. Deze wandeling kun je het beste doen op een zonnige en heldere dag of tijdens een heldere nacht met middernachtzon.

Dit is een zeer populaire wandeling op de Lofoten, zelfs onder de lokale bevolking. De kans is dus groot dat je tijdens deze wandeling veel andere mensen tegenkomt.

Hoe raak je er

Het korte pad (2,3 km) naar Offersøykammen begint 600 m ten oosten van de rustplaats Skreda, waar je je auto kan parkeren.
Op Google Maps vindt je de parkeerplaats hier.

De langere route (4 km) begint op de parkeerplaats, recht voor de oostelijke ingang van de Nappstraumentunnel. Wij hebben deze route gedaan omdat het makkelijker is om hier een vrije parkeerplaats te vinden.
Op Google Maps vind je de parkeerplaats
 hier.

Huur hier je auto in Lofoten

via RentalCars

Tips en veiligheidsoverwegingen

Belangrijke wandeltips!

Draag goede schoenen, want je moet over een aantal gladde stukken en rotsen wandelen.

Er zijn onderweg geen voorzieningen, dus neem voldoende snacks en water mee.

Zonnebescherming is een must op zonnige dagen, want je loopt de hele wandeling zonder beschutting.

Het weer in de bergen kan snel veranderen. Controleer altijd de weersvoorspellingen voordat je gaat wandelen.

Fotogalerij

Hike naar Mannen, Lofoten

Meer lezen

Win-win voor iedereen!

Wist je dat, als je iets koopt of boekt via onze links, wij een kleine commissie ontvangen? Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde en hebt dus geen extra kosten! Een win-win voor iedereen dus. Zo kunnen wij deze blog blijven aanvullen met nog meer leuke reisinspiratie en tips voor jouw volgend avontuur. Van harte bedankt!

Blob Titel

Bedankt voor je bezoek aan onze blog

We hopen dat je onze gratis reisgidsen en tips nuttig vindt.
Als je wil, kan je ons virtueel steunen door
een koffietje voor ons te kopen. Elke bijdrage, hoe klein ook,
wordt enorm gewaardeerd en zal ons helpen om onze passie met jou
te blijven delen en onze blog te laten groeien.

Deze blogpost ging over:

Laatste berichten

Norway - Ryten Hike
Ryten hike in Lofoten, Noorwegen
Norway - Offersoykammen
Offersøykammen wandeling in Lofoten
norway-Mannen
Hike naar Mannen in Lofoten, Noorwegen
South Africa - Knysna Elephant Park
5 Bucketlist Activiteiten in Zuid-Afrika

Populairste berichten

Austria - Schlegeisspeicher
Perfecte 2-weekse Reisroute door Duitsland, Oostenrijk & Dolomieten
Italy - Seiser Alm
Ontdek het Unieke Seiser Alm: Volledige gids
Norway - Besseggen Hike - Jotunheimen Park
Hike over de Besseggen Bergkam

Vind je vluchten

Boek uw hotel

Koop een koffie voor ons!

We hopen dat je onze gratis reisgidsen en tips nuttig vindt.
Het zou geweldig zijn als je ons steunt door een ‘koffie te kopen’ voor ons, zodat we deze blog in leven kunnen houden.