Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

België

Met trots stellen wij je voor aan ons thuisland: België.

Een heel klein land in Europa met een grote rol in de geschiedenisboeken. Ons landje staat vooral bekend om zijn heerlijke chocolade, de beste frietjes en een uitgebreid aanbod aan lekkere bieren. Maar België heeft veel meer te bieden dan alleen eten, zoals interessante steden, prachtige natuur en nog veel meer. Er is voor elk wat wils. Het beste van alles: aangezien België slechts 30.689 km² groot is, ligt alles relatief dicht bij elkaar. Bovendien kan je je gemakkelijk verplaatsen en is alles goed bereikbaar.

Reisgidsen over België

Beste Reistijd

Het is moeilijk te zeggen wat nu echt de beste tijd is om België te bezoeken, omdat het weer hier zo onvoorspelbaar kan zijn.

Over het algemeen zijn de temperaturen hier gemiddeld, maar de meeste mensen verkiezen om België in de zomer of in de lente te bezoeken. Tijdens deze periode zijn de temperaturen warmer en heb je minder kans op regen. Hou er wel rekening mee dat de zomermaanden hoogseizoen zijn in België, waardoor het overal drukker en duurder is.

Daarom raden we je aan om tijdens de lente of de herfst België te bezoeken, rekening houdend met het weer en de drukte. Tijdens de lente staan er hier veel bloemen en bomen in bloei en in de herfst kan je genieten van de mooie herfstkleuren in het Belgische landschap.

In de winter is het hier kouder en natter, met af en toe een beetje sneeuw, maar nooit extreem veel. Tijdens deze periode kan je wel genieten van verschillende leuke en gezellige evenementen, zeker tijdens de feestdagen!

Praktische Info

Ondanks dat België een klein landje is, worden er officieel 3 verschillende talen gesproken: Nederlands (Vlaams), Frans en (een heel klein deel) Duits. Naast deze talen spreken de meeste mensen in het Vlaamse deel ook vloeiend Engels. Als toerist heb je dus behoorlijk wat keuze om met onze bevolking te communiceren.

De officiële munteenheid in België is de Euro (€) en je kan bijna overal met je kaart of elektronisch betalen. Zo niet, dan vind je op bijna elke straathoek een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

België is lid van de Europese Unie en het Schengengbied, waardoor reizigers uit andere EU-landen ons land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekend ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en je dus je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt. 

Kraantjeswater in België is volkomen veilig om te drinken.

België heeft twee soorten stopcontacten: Type C en E. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in België is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Hoofdstad

Brussel

Inwonersaantal

± 11.500.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële talen

Nederlands, Frans en Duits

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+32

Stopcontacten

C en E

Tijdzone

Winter GMT+1
Zomer GMT+2

Het weer

Brussel
onbewolkt
93%
3.1km/h
0%
13°C
14°
12°
13°
vr
10°
Zat
9°
Zon
12°
Mon
15°
Tue