
Wanneer iemand Duitsland zegt, is het eerste wat in ons opkomt bier en braadworst. Maar wist je dat Duitsland een ontelbaar veel interessante bezienswaardigheden, natuur en nog veel meer heeft? Van de Duitse Waddeneilanden en de zee in het noorden, tot het prachtige berglandschap van de Duitse Alpen in het zuiden…
Duitsland heeft het allemaal.
Over het algemeen is de beste tijd om Duitsland te bezoeken van april tot september, wanneer het weer goed en aangenaam warm is.
Tijdens de piekmaanden in de zomer (juni tot augustus) kan je grote massa’s toeristen en hoogseizoenprijzen verwachten. Als je graag Duitsland ontdekt bij mooi weer, maar de drukte wil vermijden, raden we ja aan om in april of mei te gaan.
In de winter veranderen de meeste wandelgebieden in de meest indrukwekkende skigebieden en kan je slenteren over de gezelligste kerstmarkten in Duitsland zoals je ze nergens anders hebt.
In september en oktober kan het weer ook nog aangenaam zijn, maar ook in deze maanden kan het druk zijn omwille van het bekende Oktober Fest. Als je graag dit bucketlist-evenement een keertje wil meemaken, moet je naar Duitsland afzakken tijdens de tweede helft van september of het begin van oktober. Ook de kerstperiode wordt gezien als hoogseizoen door de alom bekende kerstmarkten.
De officiële taal in Duitsland is Duits. Engels is de belangrijkste ‘vreemde’ taal die op scholen in Duitsland wordt onderwezen. Het grootste deel van de tijd zal je dus in het Engels kunnen communiceren.
De officiële munteenheid in Duitsland is de Euro (€) en je kan bijna overal betalen met je kaart. Zo niet, vind je in elk dorp wel een geldautomaat waar je cash kan afhalen.
Duitsland is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land gemakkelijk zonder visum kunnen bezoeken.
Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.
Fooi geven in Duitsland is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Een vuistregel is om 5-10% bij de rekening bij te tellen, meestal eindigend op een volledig eurobedrag of de rekening gewoon afronden.
Kraantjeswater is perfect veilig om te drinken in Duitsland.
Er zijn twee soorten stopcontacten: type C en F. De standaardspanning is 230V en de frequentie is 50Hz.
De tijdzone in Duitsland is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.
Berlijn
± 84.000.000
Euro – €
Duits
Rechts
+49
C en F
Winter GMT+1
Zomer GMT+2
© 2023 - All Rights Reserved.
Met ❤ gemaakt door Sarah & Cédric - Coordinotes