Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Faeröer Eilanden

De Faeröer zijn een groep van 18 eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en maken deel uit van het Koninkrijk Denemarken. Faeröer betekent bijna letterlijk schapeneilanden, wat niet verwonderlijk is aangezien er meer schapen dan mensen op de eilanden wonen. Naast de schapen hebben de eilanden ook enkele van de meest unieke landschappen die je ooit hebt gezien, met verticale drop-offs en kliffen die recht uit de Atlantische Oceaan oprijzen.

Reisgidsen over de Faeröer Eilanden

Beste Reistijd

De beste tijd om de Faeröer Eilanden te bezoeken is in de zomer, van juni tot augustus. In deze periode heb je de meeste kans op goed weer, maar dit is nooit een garantie op de Faeröer Eilanden. Buiten het zomerseizoen blijven de temperaturen vrij mild, maar kan het erg nat zijn. De dagen zijn dan ook korter, waardoor je minder tijd hebt om op verkenning te gaan.

Praktische Info

De officiële talen op de Faeröer is het Faeröers, dat heel sterk lijkt op IJslands, en het Deens. Daarnaast wordt er ook veel Engels gesproken door de inwoners.

De officiële munteenheid is de Deense Kroon (DKK) en je kan bijna overal met de kaart betalen. Zo niet, vind je in elk dorp een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Belangrijke info!

De Faeröer Eilanden behoren NIET tot de EU. Europese roamingkosten tellen hier niet mee. We raden je daarom aan om een lokale simkaart te kopen op de luchthaven. Dit zal je veel goedkoper uitkomen dan je eigen mobiele data te gebruiken.

Het maakt ook geen deel uit van het Schengengebied. Daarom geven een visum voor Denemarken en een Schengenvisum geen toegang tot de Faeröer. Burgers uit EU- of Schengenlanden hebben geen visum nodig om binnen te komen, maar het wordt aanbevolen om de visumvereisten voor je bezoek altijd opnieuw te controleren.

Fooi geven wordt niet verwacht op de Faeröer Eilanden. Servicekosten zijn altijd inbegrepen in de rekening. Als je echt tevreden bent van de bediening kan je uiteraard altijd fooien geven door de rekening naar boven af te ronden.

Het is veilig om kraantjeswater te drinken.

Op de Faeröer zijn de stopcontacten van het type C, E, F en K, zoals in de meeste Europese landen. Ze werken op een standaardspanning van 230V en 50Hz.

De tijdzone op de Faeröer is GMT+1.

Vind hier de goedkoopste vluchten naar de Faeroër Eilanden

Hoofdstad

Tórshavn

Inwonersaantal

± 54.000

Munteenheid

Deense Kroon (DKK)

Officiële talen

Faeroërs en Deens

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+298

Stopcontacten

C, E, F en K

Tijdzone

Winter GMT+0
Zomer GMT+1

Het weer

Tórshavn
lichte regen
91%
14.6km/h
100%
9°C
9°
9°
8°
vr
8°
Zat
7°
Zon
10°
Mon
11°
Tue