Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Frankrijk

Bonjour, croissant, baguette… Welkom in Frankrijk. Dit prachtige land is de perfecte plek om heerlijk te eten, ‘s werelds beste wijnen te proeven, gezellige dorpjes te bezoeken en nog veel meer. Het heeft een prachtige kustlijn, met eindeloze stranden en een superinteressante cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat Frankrijk een van de populairste bestemmingen in Europa is.

Reisgidsen over Frankrijk

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste tijd om Frankrijk te bezoeken van april tot september/oktober, wanneer het weer mooi en aangenaam warm is. Frankrijk is een groot land, dus de temperaturen kunnen er wel wat verschillen per regio: een mediterraans klimaat in het zuiden en natter weer in het noorden. Tijdens de piekmaanden in de zomer (juni tot augustus) kan je grote massa’s toeristen verwachten en zullen de prijzen hoger liggen. Als je graag Frankrijk ontdekt bij mooi weer, maar wil je de drukte vermijden, dan raden we je aan om in april of mei te gaan.

In de wintermaanden kan je skiën in de Franse Alpen in het zuidoosten van het land.

Praktische Info

De officiële taal in Frankrijk is Frans. Engels wordt niet veel gesproken in Frankrijk, enkel in de toeristische gebieden.

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (€). Je kan bijna overal met de kaart betalen. Zo niet, vind je in elk dorp een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Frankrijk is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Fooi geven in Franse restaurants en cafés wordt niet verwacht. De prijs van de service is inbegrepen in de rekening en de obers worden direct met dat bedrag betaald (over het algemeen 15% van de totale kost). Als je echt tevreden bent over je bediening, kan je altijd nog 5% fooi geven van de totale rekening.

Kraantjeswater is veilig om te drinken in Frankrijk.

De stopcontacten zijn van het type E. De standaardspanning is 230V en de frequentie is 50Hz.

De tijdzone in Frankrijk is in de zomer GMT+2 en de winter GMT+1.

Hoofdstad

Parijs

Inwonersaantal

± 68.000.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Taal

Frans

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+33

Stopcontacten

E

Tijdzone

Winter GMT+1
Zomer GMT+2

Het weer

Parijs
bewolkt
88%
5.1km/h
100%
13°C
14°
12°
13°
vr
12°
Zat
13°
Zon
15°
Mon
18°
Tue