Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Gibraltar

Welkom in Gibraltar, waar je letterlijk het gevoel kunt hebben dat je op het topje van de wereld staat (of in ieder geval op het puntje van het Iberisch schiereiland). Dit kleine stukje land is misschien maar 6,8 vierkante kilometer groot, maar het heeft een grote impact op het landschap, de geschiedenis en natuurlijk die beroemde brutale apen. Dus of je nu van geschiedenis houdt, van natuur houdt of gewoon op zoek bent naar zon, zee en strand, Gibraltar is een bestemming die je niet mag missen.

Beste tijd voor een bezoek

De beste tijd om Gibraltar te bezoeken is in de lente (maart tot mei) of de herfst (september tot november), wanneer er minder mensenmassa’s zijn en het weer mild is, met aangename temperaturen.

De zomermaanden (juni tot augustus) zijn het hoogseizoen voor toeristen in Gibraltar, en de temperaturen kunnen oplopen tot 30°C of meer. Als je echter van warm weer houdt en wilt profiteren van de stranden en wateractiviteiten, dan is dit misschien wel de beste tijd voor een bezoek.

De winter (december tot februari) in Gibraltar kan regenachtig en kil zijn, met temperaturen van gemiddeld rond de 15°C.

Praktisch

Omdat Gibraltar een Brits overzees gebiedsdeel is, is Engels de officiële taal. De meeste inwoners zijn tweetalig en spreken ook Spaans.

De officiële munteenheid in Gibraltar is de Gibraltar Pond (£) en je kunt bijna overal met je kaart betalen. Zo niet, dan vind je in de stad meerdere geldautomaten en wisselkantoren waar je geld kunt opnemen.

Gibraltar is geen lid van de Europese Unie en het Schengengebied. Als je echter inwoner bent van het Verenigd Koninkrijk of een lidstaat van de Europese Unie, heb je geen visum nodig om Gibraltar binnen te komen. Als je inwoner bent van een land buiten de Europese Unie, kan het zijn dat je een visum nodig hebt om Gibraltar binnen te komen.

Dit betekent ook dat de Europese roaming hier mogelijk niet van toepassing is en dat je dus bij je provider moet navragen of je je mobiele databundel kunt blijven gebruiken zonder extra kosten.

Fooi geven in Gibraltar wordt over het algemeen verwacht. Het is gebruikelijk om een fooi van ongeveer 10% van de totale rekening te geven. Sommige restaurants kunnen echter servicekosten in rekening brengen.

Je kunt het kraanwater in Gibraltar drinken.

De stekkers en stopcontacten in Gibraltar zijn van het type G, hetzelfde als die in het Verenigd Koninkrijk. Ze werken op een voedingsspanning van 230V en 50Hz.

De tijdzone in Gibraltar is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Hoofdstad

Gibraltar

Bevolking

± 34.000

Valuta

Gibraltarese pond (GIP)

Taal

Engels

Rijdende kant

Rechts

Belcode

+350

Stekkers

G

Tijdzone

Winter GMT +1
Zomer GMT +2

Blogposts over Gibraltar