Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Italië

Italië, het land van pizza en pasta, maar het heeft nog zoveel meer te bieden dan alleen eten. Het land ligt in West-Europa en is grotendeels omgeven door de Middellandse Zee. Het heeft een zeer divers landschap, van indrukwekkende bergen tot uitgerekte stranden, van het prachtige platteland tot charmante steden. Italië heeft het allemaal: je zal versteld staan van de prachtige natuur, de architectuur in de dorpen en steden en natuurlijk het echte Italiaanse eten.

Reisgidsen over Italië

Beste Reistijd

De beste reistijd voor Italië hangt af van wat je er juist wil bezoeken en onder welke omstandigheden. Over het algemeen is de beste tijd tijdens de lente en de herfst. Tijdens deze periode zal het weer aangenaam zijn en is het er meestal nog niet zo druk.

Tijdens de piekzomermaanden (juni tot augustus) kan je grote massa’s toeristen verwachten en kunnen de prijzen beduidend hoger liggen.

In de winter is het koud in het noorden en ligt er veel sneeuwen: ideaal voor zij die houden van een wintersportvakantie. In het zuiden zal het dan ook wat frisser zijn, maar minder koud dan in het noorden. Ook zal het dan veel minder druk zijn dan in de zomer.

Praktische Info

De officiële taal in Italië is Italiaans. In de meeste toeristische gebieden kan je in het Engels communiceren, maar niet alle Italianen spreken vloeiend Engels.

De officiële munteenheid is de Euro (€) en je kan bijna overal met kaart betalen. Zo niet, dan vind je op bijna elke straathoek een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Italië is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekend ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Fooi geven in Italië is niet verplicht en wordt ook niet verwacht. Als de service echt uitzonderlijk was, kan je altijd 10-15% fooi geven of de rekening naar boven afronden.

Het is veilig om kraantjeswater te drinken in Italië.

Er zijn drie soorten stopcontacten in Italië: Type C, F en L. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Italië is in de zomer GMT+1 en in de winter GMT+2.

Hoofdstad

Rome

Population

± 59.000.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Taal

Italiaans

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+39

Stopcontacten

C, F en L

Tijdzone

Winter: GMT+1
Zomer: GMT+2

Het weer

Rome
licht bewolkt
75%
1.3km/h
40%
19°C
21°
17°
18°
vr
21°
Zat
21°
Zon
21°
Mon
17°
Tue