Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Lapland

Lapland staat vooral bekend als de perfecte winterwonderland bestemming, met veel unieke ervaringen zoals sneeuwscooteren, rendieren voederen en huskytochten. Maar de natuur in Lapland is zo prachtig dat het zelfs in de zomer de perfecte bestemming moet zijn voor echte natuurliefhebbers. Dus in welk seizoen je ook reist, Lapland is altijd een goed idee.

Reisgidsen over Fins Lapland

Beste Reistijd

De beste tijd om Fins Lapland te bezoeken hangt van wat je er juist wil zien en doen.

Voor landschappen bedekt met een dikke laag sneeuw en suikerspinbomen is de beste tijd van november tot maart. Weet dat je in deze periode maar 4 tot 5uur licht per dag hebt (tussen 10 uur ‘s ochtends en 14 uur ‘s middags), maar er zijn nog genoeg activiteiten mogelijk als het al donker is.

Als je het groene Fins Lapland wilt bezoeken, is de beste tijd van april tot augustus. In de lente kan er wel veel modder zijn door alle gesmolten sneeuw. Hou er rekening mee dat er tijdens de zomermaanden veel muggen kunnen. 

Praktische info

De officiële talen in Fins lapland zijn Fins en Sami. Over het algemeen spreken de Finse Lappen ook goed Engels.

De officiële munteenheid in Fins Lapland is de Euro (€) en je kan bijna overal met de kaart betalen. Er zijn niet veel geldautomaten in Fins Lapland, enkel in de grotere steden. Neem dus zeker genoeg cash geen mee voor in het geval dat.

Finland is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

In Finland wordt geen fooi verwacht, zelfs niet in restaurants. Service is altijd inbegrepen. Als je echt tevreden bent van de service of het eten, kan je altijd een klein fooi geven van maximaal 10% van de totale rekening.

Kraantjeswater is veilig om te drinken.

In Fins Lapland zijn er twee soorten stopcontacten: Type C en F. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Fins Lapland is in de zomer GMT+3 en in de winter GMT+2.

Vind hier de goedkoopste vluchten naar Fins Lapland

Inwonersaantal

± 180.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Taal

Fins en Sami

Links- en rechtsrijdend

Rechts

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

Winter: GMT+3
Zomer: GMT+2

Het weer

Ruka
bewolkt
99%
4.1km/h
100%
7°C
7°
7°
7°
vr
11°
Zat
10°
Zon
2°
Mon
10°
Tue