Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Luxemburg

Luxemburg, een klein landje met veel verrassingen! Luxemburg ligt verscholen tussen zijn grotere Europese buurlanden en is als een klein paradijs dat wacht om ontdekt te worden. Stel je een plek voor waar magische kastelen het landschap bedekken, waar charmante straatjes je naar spannende avonturen leiden en waar de lucht gevuld is met een mix van talen en culturen. Bereid je voor op een ontdekkingstocht door Luxemburg, een klein maar ongelooflijk land dat bewijst dat grootse dingen in kleine maten kunnen komen.

Reisgidsen over Frankrijk

Beste reistijd

Omdat elk seizoen zijn eigen unieke charme heeft, hangt de beste tijd om Luxemburg te bezoeken grotendeels af van je voorkeuren en de activiteiten die je er wil doen. Het weer is meestal het aangenaamst in de lente, zomer en herfst.

De lente biedt milde temperaturen, bloeiende bloemen en prachtig groene landschappen, maar je kan nog steeds wat regen verwachten.

De zomerperiode brengt warme temperaturen en langere dagen. Je kan genieten van festivals, concerten en openluchtevenementen. Hou er rekening mee dat de zomermaanden hoogseizoen zijn in Luxemburg, waardoor alles duurder en drukker is. In de herfst kan je aangename temperaturen, een beetje regen en prachtige kleuren in de natuur verwachten.

Daarom zijn lente en herfst de beste periodes om Luxemburg te bezoeken, rekening houdend met het weer, de drukte en de natuurlijke schoonheid.

In de winter kan het wat kouder en natter zijn, met soms een beetje sneeuw. Tijdens de feestdagen geven kerstmarkten en feestelijke evenementen Luxemburg een magisch tintje. Het kan zijn dat sommige attracties en buitenactiviteiten minder lang open of gesloten zijn tijdens deze tijd van het jaar.

Praktische Info

Ondanks het feit dat Luxemburg maar een klein land is, worden er officiëel 3 talen gesproken: Luxemburgs, Frans en Duits. Naast deze 3 talen wordt Engels ook gesproken door een groot deel van de bevolking. Als toerist heb je dus een ruime keuze om met de Luxemburgers te communiceren.

De officiële munteenheid in Luxemburg is de Euro (€) en je kan bijna overal met je bank- of kredietkaart betalen. Zo niet, vind je op bijna elke straathoek een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Luxemburg is lid van de Europese Unie en het Schengengebied waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en je dus gewoon je mobiele data van gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Kraantjeswater in Luxemburg is veilig om te drinken.

Luxemburg heeft twee soorten stopcontacten: Type C en C. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Luxemburg is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Hoofdstad

Luxemburg

Inwonersaantal

± 654.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Talen

Luxemburgs, Frans en Duits

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+352

Stopcontacten

C en E

Tijdzone

Winter GMT+1
Zomer GMT+2

Het weer

Luxemburg
zeer lichte bewolking
92%
3.6km/h
20%
12°C
13°
11°
11°
vr
7°
Zat
8°
Zon
9°
Mon
11°
Tue