Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Noorwegen

Noorwegen: Het land van de fjorden, de gletsjers, de bergen en nog veel meer. Een land dat je telkens weer verbaast met prachtige uitzichten en indrukwekkende landschappen. En bovendien een droombestemming voor elke vanlifer omdat wildkamperen is toegestaan in de prachtige natuur van dit land. Ben je klaar om mee op pad te gaan door de meest verbazingwekkende landschappen en de mysterieuze legendes van dit fascinerende land? Hou je ogen goed open, wie weet zie je er wel een trol!

Reisgidsen over Noorwegen

Beste reistijd

De beste tijd om naar Noorwegen te reizen is in de zomer, tussen mei en september. Tijdens deze periode zal het weer het aangenaamste zijn.

In het hoogseizoen, van juli tot augustus, kan het erg druk zijn op de bekendste bezienswaardigheden. Mei is meestal de droogste maand, maar de kans is groot dat bepaalde wandelingen en wegen dan nog gesloten zijn omdat er nog teveel sneeuw ligt.

Het wandelseizoen begint pas echt in juni. Daarom vinden wij juni de beste maand om Noorwegen te ontdekken. In deze maand kan je ook de middernachtzon meemaken.

Praktische Info

De officiële taal in Noorwegen is Noors. Daarnaast spreekt het grootste deel van de Noorse bevolking ook vloeiend Engels.

De officiële munteenheid is de Noorse Kroon (NOK) en je kan bijna overal met de kaart betalen. Er wordt zelfs bijna nergens nog cash aanvaard. Enkel voor de douches te gebruiken op campings heb je af en toe nog munten nodig. Verder heb je normaal geen cash meer nodig.

Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, maar maakt wel deel uit van het Schengengebied. Het heeft wel een relatie met de EU op basis van de EER-overeenkomst, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

In het grootste deel van Noorwegen is het niet gebruikelijk om fooi te geven en het wordt ook niet verwacht. Als je echt tevreden bent over de service of het eten, kan je altijd een fooi geven tussen de 5-15% van de rekening. 

Kraantjeswater is in heel Noorwegen veilig om te drinken.

In Noorwegen zijn er twee soorten stopcontacten: Type C en F. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Noorwegen is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Vind hier de goedkoopste vluchten naar Noorwegen

Hoofdstad

Oslo

Inwonersaantal

± 5.500.000

Munteenheid

Noorse Kroon (NOK)

Officiële Taal

Noors

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+47

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

Zomer: GMT+2
Winter: GMT+1

Het weer

Oslo
lichte regen
97%
3.6km/h
100%
14°C
15°
13°
13°
vr
9°
Zat
7°
Zon
14°
Mon
13°
Tue