Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Oostenrijk

Wie zijn vakantie graag in de bergen doorbrengt, moet zeker Oostenrijk bezoeken.
Oostenrijk is een alpenland en het grootste deel van de oppervlakte is bedekt met bergen. Er zijn veel verschillende berggebieden en bergketens, elk met hun eigen karakteristieke uiterlijk. Van een glooiend middengebergte tot spitse kalksteenpieken. In de zomer is Oostenrijk de ideale plek voor indrukwekkende wandelingen en in de winter verandert het land in een waar skiparadijs.

Reisgidsen over Oostenrijk

Beste Reistijd

De beste tijd om Oostenrijk te bezoeken is in de lente (april en mei) en in de herfst (september en oktober). Het weer is dan ideaal voor buitenactiviteiten en het zal overal rustiger zijn dan in de zomer.

In het hoogseizoen, juni en augustus, is het weer uitstekend met veel zonnige dagen, maar verwacht ook dat er veel meer toeristen zullen zijn. 

Ga je graag op skivakantie, dan is de winter de ideale periode om naar Oostenrijk te gaan. Je vindt er kilometers aan skipistes en tonnen sneeuw! 

Praktische Info

De officiële taal in Oostenrijk is het Oostenrijks Duits. Daarnaast spreekt bijna de helft van het de bevolking Engels, waardoor het de op &&n na meest gesproken taal is in Oostenrijk.

De officiële munteenheid in Oostenrijk is de Euro (€) en je kan bijna overal met je bank- of kredietkaart betalen. Zo niet, dan vind je in elk dorp wel een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Oostenrijk is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land makkelijk kunnen bezoeken zonder visum.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Fooi geven in Oostenrijk is gebruikelijk. Het is normaal om 5 tot 15% bij de rekening te tellen en naar boven af te ronden.

Je kan kraantjeswater drinken in Oostenrijk. Het behoort zelfs tot het beste ter wereld!

Oostenrijk heeft twee soorten stopcontacten: Type C en F. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Oostenrijk is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Hoofdstad

Wenen

Inwonersaantal

± 9.000.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Taal

Oostenrijks Duits

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+43

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

winter: GMT + 1
Zomer: GMT+2

Het weer

Wenen
onbewolkt
86%
4.1km/h
0%
17°C
18°
15°
16°
vr
15°
Zat
13°
Zon
15°
Mon
17°
Tue