Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Portugal

Portugal, het land van pastel de nata, portwijn en eindeloos mooie stranden! Dit zonovergoten land op het Iberisch schiereiland is de perfecte bestemming voor reizigers die net zo graag genieten van zon en zand als van sightseeing. Verdwaal in de kronkelende straatjes van Lissabon of geniet van de zon op de stranden van de Algarve. En laten we het eten niet vergeten! Met verse zeevruchten, pittige kazen en overheerlijke desserts is Portugal een paradijs voor fijnproevers. Dus maak je klaar om te genieten van al het beste dat Portugal te bieden heeft. Vamos a Portugal!

Reisgidsen over Portugal

Beste Reistijd

Over het algemeen is het toeristisch hoogseizoen in Portugal tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. Het weer is er dan warm en zonnig en er kan er dan veel festivals en evenementen bijwonen. Dit betekent echter ook het druk kan zijn bij de populaire bezienswaardigheden en dat de prijzen hoger kunnen liggen.

Als je de voorkeur geeft aan minder drukte en milder weer, dan zijn de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) uitstekende periodes voor een bezoek aan Portugal. Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen meestal aangenaam en kan je genieten van prachtige groene landschappen!

De winter (december to februari) in Portugal kan regenachtig en kil zijn, vooral in het noorden van het land. Als je echter de kou wilt ontvluchten en van de winterzon wil genieten, is de zuidelijke Algarve regio een uitstekende plek, met milde temperaturen en minder drukte.

Praktische Info

De officiële taal in Portugal is Portugees. Engels wordt er ook veel gesproken, vooral in de grotere steden en in de Algarve.

De officiële munteenheid is de Euro (€) en je kan bijna overal met je bank- of kredietkaart betalen. Zo niet, dan vind je in elk dorp wel een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Portugal is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen makkelijk het land zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Fooi geven wordt niet verwacht, maar wordt altijd wel gewaardeerd. Als je fooi wil geven, kan je 10% bij de rekening tellen.

Je kan gewoon kraantjeswater drinken in Portugal.

Er zijn twee soorten stopcontacten: Type C en F. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Portugal is ind e zomer GMT+1 en in de winter GMT.

Hoofdstad

Lissabon

Inwonersaantal

± 10.000.0000

Munteenheid

Euro – €

Officiële taal

Portuguees

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+351

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

Winter GMT+0
Zomer GMT+1