Reizen, fotografie & vanlife

Europa

Tips en trucs

Plan je reis

Laatste reistips

Hulpmiddelen voor reizen

Vanlife tips & trucs

Plan je reis

Over ons

nieuwsbrief

Spanje

¡Hola amigos! Ben je klaar om het bruisende en kleurrijke land Spanje te ervaren? Van sangria drinken op een zonnig strand tot het bewonderen van wereldberoemde kunst en architectuur, Spanje is een bestemming die voor elk wat wils biedt. Of je nu een fijnproever, een geschiedenisliefhebber of gewoon op zoek naar een leuke tijd bent, Spanje is de place to be! Dus pak je koffers, fris je Spaans op en maak je klaar voor een avontuur dat je nooit zal vergeten. Vamos a España!

Reisgidsen over Spanje

Beste Reistijd

Over het algemeen is de beste tijd om Spanje te bezoeken de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november). Het weer is dan mild met aangename temperaturen en er zijn minder toeristen.

Als je wil genieten van de zon en een (of meer) sangria’s op een prachtig strand, dan zijn de zomermaanden juni tot augustus ideaal. In deze periode kan het echter wel heel druk, heet, vochtig en duur zijn.

Aan de kust kunnen de winters erg koud en regenachtig zijn. Als je een wintersport vakantie op je agenda staat, dan zijn de wintermaanden december tot februari ideaal om te gaan skiën op de met sneeuw bedekte bergen in het noorden van Spanje.

Praktische Info

Spanje heeft 5 officiële talen: Spaans, Catalaans, Galicisch, Baskisch en Aranees. Van deze 5 talen is Spaans de meest voorkomende. Er zijn niet veel Spanjaarden die vloeiend Engels spreken, dus we raden je aan om toch de basis van de Spaanse taal te leren voor je richting Spanje trekt.

De officiële munteenheid is de Euro (€) en je kan bijna overal met je bank- of kredietkaart betalen. Zo niet, dan vind je in elk dorp wel een geldautomaat waar je geld kan afhalen.

Spanje is lid van de Europese Unie en het Schengengebied, waardoor reizigers uit andere EU-landen het land gemakkelijk zonder visum kunnen bezoeken.

Dit betekent ook dat de Europese roamingwetgeving hier van toepassing is en dat je dus gewoon je mobiele data kan gebruiken als je uit een ander EU-land komt.

Fooi geven in Spanje is niet erg gebruikelijk, maar wordt wel altijd gewaardeerd. Als je fooi wil geven, kan je 10% bij de rekening bijtellen.

Je kan kraantjeswater drinken in Spanje, maar de smaak kan per regio verschillen.

Spanje heeft twee soorten stopcontacten: Type C en F. Ze werken op een standaardspanning van 230V en een frequentie van 50Hz.

De tijdzone in Spanje is in de zomer GMT+2 en in de winter GMT+1.

Vind hier de goedkoopste vluchten naar Spanje

Hoofdstad

Madrid

Inwonersaantal

± 47.000.000

Munteenheid

Euro – €

Officiële Talen

Spaans, Catalaans, Galicisch, Baskisch en Aranees

Links- of rechtsrijdend

Rechts

Landcode

+34

Stopcontacten

C en F

Tijdzone

Winter GMT+1
Zomer GMT+2