Reizen naar

Marokko

Marokko is een land als geen ander, met een rijke en diverse cultuur, adembenemende landschappen en een fascinerende geschiedenis. Van de bruisende steden tot de serene woestijnen, Marokko is een reisbestemming die voor elk wat wils biedt. Dus pak je koffers en maak je klaar om een van de boeiendste bestemmingen ter wereld te verkennen en de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van Marokko te ontdekken.

Piles of spices in Marrakech

Wat is de beste tijd om te reizen naar Marokko?

De beste tijd om Marokko te bezoeken hangt af van wat je tijdens je reis wilt zien en doen. Over het algemeen heeft Marokko het hele jaar door een aangenaam klimaat, en de beste tijd om het land te bezoeken hangt af van je persoonlijke voorkeuren en reisplannen. Over het algemeen is de beste tijd voor een bezoek de herfst (september – november) of het vroege voorjaar (maart – april). Tijdens deze perioden zijn de temperaturen aangenaam, maar je kunt extreme temperaturen vermijden.

Als je de steden van Marokko wilt bezoeken, zoals Marrakech en Fez, en je wilt de drukte vermijden, dan kun je het beste in de wintermaanden van november tot februari gaan. Deze maanden zijn ook het goedkoopst, maar weet dat de temperaturen drastisch kunnen dalen na zonsondergang.

Als je de prachtige stranden en kustplaatsen van Marokko wilt ervaren, kun je het beste van juni tot september gaan, wanneer de temperaturen warm zijn en de stranden ideaal zijn om te zwemmen. Bereid je wel voor op wat drukte tijdens het hoogseizoen, dat loopt van juni tot september.

Als je wilt wandelen en het Atlasgebergte wilt verkennen, kun je het beste van september tot november of van maart tot mei gaan, wanneer de temperaturen mild zijn en het landschap op zijn mooist.

Wat is de munteenheid in Marokko?

De officiële munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD) en je kunt met creditcard betalen in grotere restaurants, hotels en winkels, maar niet overal. Vooral niet in de souks en op de markten. Het is daarom altijd handig om genoeg contant geld bij je te hebben, ook om fooi te geven. Op sommige plaatsen nemen ze ook euro's aan.

Je vindt geldautomaten in elk toeristisch gebied en/of grote steden waar je geld kunt opnemen, maar niet in de meer afgelegen plaatsen.

Welke taal spreken ze in Marokko?

De officiële taal in Marokko is Arabisch. De unieke mix van Berberse, Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden in het land heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een eigen dialect van het Arabisch, Darija genaamd, dat in het hele land wordt gesproken. Daarnaast worden Frans en Engels ook veel gebruikt in Marokko en veel Marokkanen zijn tweetalig in zowel Arabisch als Frans.

Kan je veilig naar Marokko reizen?

Marokko is over het algemeen een veilig land om te reizen. Maar je moet wel oppassen voor zakkenrollers en oplichters.

Toeristen worden vaak uitgebuit. Ze worden opgelicht en mensen verwachten dat je voor alles betaalt. Een veelvoorkomende zwendel is dat iemand je benadert wanneer je op zoek bent naar een plek en aanbiedt om je de weg te wijzen, om later om geld te vragen.

Is het veilig om kraanwater te drinken in Marokko?

Drink geen kraanwater. Drink alleen water uit flessen om er zeker van te zijn dat je niet ziek wordt.

Wat is de dresscode in Marokko?

In Marokko is de dresscode conservatief, vooral voor vrouwen. Je kunt je het beste bescheiden kleden en je armen en benen bedekken, vooral als je religieuze plaatsen of landelijke gebieden bezoekt. In de steden, vooral in toeristische gebieden, is de dresscode meer ontspannen en is kleding in westerse stijl acceptabel. Het is echter nog steeds aan te raden om je bescheiden te kleden en de plaatselijke gewoonten en tradities te respecteren.

Hoe blijf ik bereikbaar in Marokko?

Omdat Marokko een Afrikaans land is, gelden de Europese roamingkosten niet. We raden daarom aan om een ESIM aan te schaffen. Jetpac is hiervoor een uitstekende partner!

Geef ik fooi in Marokko? En hoeveel?

Het geven van fooien is gebruikelijk in Marokko en wordt gewaardeerd in veel servicegerichte sectoren, zoals restaurants, cafés en bars. In restaurants is het gebruikelijk om af te ronden of een fooi te geven van ongeveer 7-10% van de rekening. In andere situaties is een goede vuistregel om 20 dirham per dag per persoon als fooi te geven.

Is het gebruikelijk om te onderhandelen in Marokko?

In Marokko is het gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs van een product. Door te onderhandelen kost een product je vaak minder dan wat ze er oorspronkelijk voor vroegen.

Welke stekker heb ik nodig in Marokko?

De meeste stopcontacten in Marokko zijn van het type C en E. De standaardspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz.

In welke tijdzone ligt Noorwegen?

De tijdzone in Marokko is GMT+1, behalve tijdens de Ramadan dan is de tijdzone GMT.