Overzicht
Hey daar! We willen je graag laten weten dat deze blogpost mogelijk affiliate links bevat. Dat betekent dat als jij iets koopt via deze links, wij een kleine commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om deze blog draaiende te houden en jou van nog meer toffe tips en gidsen te voorzien. Bedankt voor je support!
1. Campings in Namibië
Hebben we al verteld hoe geweldig de campings in Namibië zijn? Neem bijvoorbeeld de prachtige Spitzkoppe camping, waar je niet alleen op een mooie plek maar ook nog eens onder een betoverende sterrenhemel slaapt – inclusief de Melkweg. En in het Etosha National Park is het helemaal magisch als je ’s ochtends wakker wordt van het getrompetter van olifanten in het park.
Wat ook fijn is: de campings zijn niet alleen mooi, maar vaak ook heel praktisch. Je hebt je eigen plekje, meestal op een fijne afstand van je buren, waardoor je best wel wat privacy hebt.
- Op de wat meer luxe campings heb je zelfs een eigen sanitair met badkamer, toilet en soms ook een kitchenette. De basic campings hebben vaak gedeelde faciliteiten, maar zelfs die zijn vaak gezellig en sfeervol ingericht.
- Bijna elke kampeerplek heeft een typische Afrikaanse ‘braai’, waar je een gezellig kampvuur kunt maken en je vlees kunt grillen.
- Sommige kampeerplekken zijn individueel voorzien van stroom, zodat je je koelkast en elektronische apparaten kunt opladen, maar dat is niet overal standaard.

2. Boek op voorhand
Hoewel Namibië een prachtig land is, is het nog niet extreem toeristisch. Maar in het hoogseizoen kan het wel druk worden en de accommodaties en campings zijn vrij tot zeer beperkt.
Lodges zitten vaak al maanden van tevoren vol, en omdat kamperen in Namibië ook zo populair is, geldt dat ook voor campings! Dus als je in het hoogseizoen reist en op die mooie, populaire campings wilt staan, is het slim om zo vroeg mogelijk te boeken.
Wij gingen in het laagseizoen zonder iets van tevoren te regelen, en zelfs toen waren er een paar keer campings volgeboekt. Leer van onze fout en zorg dat je alles ruim van tevoren reserveert. Ga je in het hoogseizoen? Dan is nóg eerder boeken echt een must!

Geen tijd om te lezen?
Bewaar deze post op Pinterest!


3. Pak voor koude en warme nachten
Het klimaat in Namibië kan flink variëren, en de temperatuurverschillen zijn vaak groot. Overdag kan het in de woestijn oplopen tot wel 45°C, maar ’s nachts kan het juist flink afkoelen, vooral op plekken zoals Swakopmund.
Het is daarom belangrijk om voorbereid te zijn op zowel warme als koude nachten als je gaat kamperen in Namibië. De daktenten die Zambezi Car Rental aanbiedt, hebben handige horren die je aan meerdere kanten kunt openen, zodat je op warme nachten een lekker briesje kunt binnenlaten. Voor de koudere nachten kunnen ze je voorzien van een warme slaapzak. Vergeet ook niet om een trui en lange broek mee te nemen, zodat je comfortabel buiten kunt zitten en slapen als het afkoelt!

4. Oordopjes - Bedank ons later
Op veel campings in Namibië heb je veel ruimte en merk je amper dat er andere mensen in de buurt zijn. Maar er zijn ook campings waar je wat dichter op elkaar staat. In zulke gevallen kunnen oordopjes echt van pas komen.
En als het niet je buren zijn die lawaai maken, kan de wind soms flink door je tent gieren en dat geluid kan best storend zijn. Van iemand die niet van wind houdt: neem oordopjes mee! Maar verder is kamperen in Namibië met een daktent echt een geweldige ervaring!

5. Eenpansgerechten
Als je gaat kamperen in Namibië, kun je makkelijk je eigen maaltijden bereiden. De meeste huurauto’s met kampeeruitrusting, zoals die van Zambezi Car Rental, zijn standaard voorzien van kookgerei en een koelkast om je eten en drinken koel te houden. Dit bespaart je aardig wat geld onderweg.
Een handige tip: zoek van tevoren wat eenvoudige eenpansgerechten op! In de grotere supermarkten in Windhoek en Swakopmund kun je alle ingrediënten inslaan die je nodig hebt. Onderweg kom je maar af en toe een kleine supermarkt tegen, waar je beperkt ingrediënten kunt vinden. Dus een beetje creatief zijn in de ‘campingkeuken’ is wel een must. We raden aan om geen gerechten te maken die meer dan twee potten of pannen nodig hebben, want tegen de tijd dat je klaar bent, is je eten waarschijnlijk niet meer warm of lekker.


6. Vaatdoek en handdoek
Zelf koken betekent natuurlijk ook zelf afwassen! Op elke camping vind je wel een plek om je afwas te doen. Soms heb je het gemak van een privé afwasplek bij je eigen kampeerplaats, maar op andere campings is er een gemeenschappelijke ruimte om alles schoon te maken. Het is slim om een vaatdoek en handdoek mee te nemen, zodat je de volgende dag weer frisse, schone vaat hebt!
7. Opladen van elektrische apparaten
Je kunt je elektronische apparaten meestal opladen op de campings in Namibië, maar let op: ze gebruiken daar type M-stekkers, die niet in elke standaard reisadapter passen. Zorg er dus voor dat je de juiste adapter meeneemt!
Echter heb je niet op alle campings elektriciteit bij je eigen kampeerplek. In dat geval kun je vaak terecht in een gemeenschappelijke ruimte om je spullen op te laden. Een powerbank is ook handig om mee te nemen, zodat je je apparaten bij de hand kunt houden tijdens het opladen.
Je kunt je telefoon ook opladen tijdens het rijden in de huurauto. Sommige auto’s hebben ingebouwde USB-poorten, maar als dat niet zo is, kun je een sigarettenaansteker-USB-lader gebruiken. Het laatste wat je wilt, is een lege telefoon terwijl je al het moois van Namibië wilt vastleggen!
Vlieg naar Namibië tegen de scherpste prijzen en geniet van een onvergetelijke trip!
Flight deals
8. Slippers
Hoewel de infrastructuur op de meeste campings prima is, raden we toch aan om slippers mee te nemen. Vooral in gemeenschappelijke douches is het fijn om slippers aan te hebben, aangezien die niet na elke persoon schoongemaakt kunnen worden. Het voelt gewoon een stuk prettiger!
Slippers zijn ook super handig als je in en uit je daktent klimt. Je kunt ze gemakkelijk uitschuiven als je de ladder op gaat. Vergeet niet om je dichte schoenen ’s nachts binnen te zetten, want ongewenste gasten zoals spinnen of schorpioenen kruipen er graag in. Met slippers kun je in één oogopslag zien of er iets in zit waar je liever niet op stapt!

9. Insectenspray
Insecten horen er nu eenmaal bij als je gaat kamperen in de natuur, en in Namibië zul je vooral te maken krijgen met muggen en vliegen. Om die zo veel mogelijk op afstand te houden en muggenbeten te voorkomen, is het handig om insectenspray mee te nemen. Zo kun je lekker van je kampeertrip genieten zonder te veel last te hebben van die vervelende beestjes!

10. Hoofdlamp
De meeste campings in Namibië hebben weinig tot geen verlichting, en veel van de klusjes – zoals koken, afwassen of even naar het toilet gaan – moet je vaak doen als het al donker is. Een hoofdlamp is dan echt onmisbaar! Ook in je daktent is er geen licht, en met een hoofdlamp is het veel makkelijker om je handen vrij te hebben terwijl je de ladder op- en afklimt of je tent dicht ritst. Veel praktischer dan met een zaklamp in je hand!
Win-Win for everyone
Did you know that, if you buy or book something through our links, we receive a small commission?
However, you still pay the same and therefore have no extra costs! So a win-win for everyone. This way, we can continue to add even more travel inspiration and tips to this blog for your next adventure. Thanks a lot!
Thank you for visiting our blog
We hope you find our free travel guides and tips useful. If you want, you can support us virtually by ‘buying us a coffee‘.
Every contribution, no matter how small, is greatly appreciated and will help us continue to share our passion with you and grow this blog.
Win-Win for everyone
Did you know that, if you buy or book something through our links, we receive a small commission?
However, you still pay the same and therefore have no extra costs! So a win-win for everyone. This way, we can continue to add even more travel inspiration and tips to this blog for your next adventure. Thanks a lot!